Leiding Jazzdance

De Jazzlessen worden verzorgd door de volgende trainsters:

Naam   discipline
Loedie Wijnhoff   C-, en B- Selectie
Vlasta Bakker   Showteam Fris  A-selectie en dinsdag 1, 2, 3 en 4
Tessa Koot   woensdag 1 en 2


De leiding stelt zich voor

Lootstar

Loedie Wijnhoff-
kalschoven

  Mijn naam is Loedie Wijnhoff - Kalschoven en ben leiding en hoofdgeitenbrijer van de afdeling jazz-dance. Op dit moment geef ik de C en B selectie les en ben ik hulp trainster bij de A-selectie en Showteam Fris. Voorheen heb ik ook recreatie uren gedaan bij Dos. e

Op mijn 10e tot 12e jaar ben ik begonnen met dansen in Heemskerk bij de dansschool van Astrid en vanaf mijn 15e ben ik gaan dansen bij de dansschool Dance Studio Patty. Daar stroomde ik al gauw door naar het Showteam en kreeg daar de kans om ook les te gaan geven, choreografieen te maken voor het showteam, selecties en recreatie. De lessen die ik gaf varieerde van kleuters tot volwassen en heb jaren lang mee geholpen met de trainingen van het showteam.

Jaarlijks hadden we aan het einde van het seizoen een voorstelling en we werden als groep uitgenodigd op feesten, openingen van bedrijven, danswedstrijden en TV. Mijn leukste ervaring is toch wel bij Joop van de Ende, waar we auditie deden voor de Soundmix Show van Henny Huisman.

Uit eindelijk heb ik mijn officiële dansdocent diploma behaald bij de KNGU en ben via de docenten (oude bekende van DOS Mirjam Spijker en Annemieke de Boer) in contact gekomen met DOS Castricum. Heb eerst mijn praktijk stage gedaan en er was ruimte om ook les te gaan geven bij DOS Castricum.
     

vlasta
Vlasta Bakker

 

Ik ben Vlasta Bakker en momenteel geef ik les aan drie recreatiegroepen op dinsdagavond en het showteam op vrijdagavond bij DOS Castricum.

Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van jazz- en streetdance lessen, later is daar ook klassiek ballet en modern bij gekomen.

In 2008 ben ik na audities aangenomen bij een 4-jarige voltijd dansopleiding in Haarlem.

In 2011 ben ik in klassiek ballet, modern ballet, jazz, flamenco en werelddans afgestudeerd als dansdocente. Momenteel ben ik ook werkzaam bij Internationale dansverenging Pridini en bij danscentrum Gaida. Daar geef ik internationale volksdanslessen.

 

     

 Tessa

Tessa Koot

 

Mijn naam is Tessa Koot. Sinds 2016 geef ik met veel plezier op woensdagmiddag danslessen bij DOS. U kunt mij iedere woensdag vinden in de gymzaal van de Juliana v. Stolbergschool. Daar geef ik de kleuters en groep 3,4,5 dansles. Ook ben ik bezig met de opleiding Jazzdans leider 3 via het KNGU, zodat ik straks met een officiele licentie de danslessen kan gaan verzorgen.

Naast het geven van danslessen, werk ik fulltime als leerkracht groep 6 op een basisschool in Heemskerk. En ook daar gaat geen dag voorbij zonder te dansen.