Algemeen trampoline

Trampoline springen bij DOS Castricum is voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Elke les staan er vier trampolines klaar. Er zijn twee lestrampolines en twee oefentrampolines. De kinderen (en ook ouders) helpen bij het neerzetten en opruimen van de toestellen. De lessen worden gegeven in de Sporthal de Bloemen, zaal 3.

  • SLIDE-15
  • SLIDE-24
  • SLIDE-13

Elke trampolineles start met een warming-up, waarna de springers over de trampolines worden verdeeld. Je krijgt les op één trampoline en kunt dan op de andere trampoline oefenen. Vaak krijg je een opdracht mee, soms mag je ook 'vrij springen' op de oefentrampoline.
Er worden ook wedstrijden gesprongen door een aantal springers. De train(st)ers bepalen wie er deelneemt aan de verschillende wedstrijden. Binnen het trampolinespringen zijn er verschillende soorten wedstrijden; teamwedstrijden, individuele wedstrijden en synchroonwedstrijden. Voor meer informatie hierover kijk op de pagina wedstrijden trampoline. Wil je meer weten over dewedstrijdkleding? Klik dan hier.
Lijkt het je leuk om een keer te komen springen, bel of mail dan naar de ledenadministratie (0251-653743 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om te vragen waar, wanneer en of je een proefles kunt volgen.

 

Lesrooster trampoline

Klik hier voor een overzicht wanneer er géén DOS lessen zijn (vakanties)
Klik hier voor een overzicht van de zalen waar lesgegeven wordt

Bij uren die op dit moment een wachtlijst hebben, kunt u zich op de wachtlijst laten plaatsen.
Neem daarvoor contact op met de ledenadministratie; Marja Ceulen 0251-653743 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trampolinespringen

Zaal Tijd Naam les Gegeven door
Di
Sporthal
zaal 3
17.00 - 18.00 Trampolinespr. 6-10 jr

Paulien Aalbers
18.00 - 19.00 Trampolinespr. 10- 13 jr
Paulien Aalbers
19.00 - 20.00

Trampolinespr. 13-15 jr 

Paulien Aalbers
20.00 - 21.00 Trampolinespr. 16 jr e.o. 
Paulien Aalbers
Vr Sporthal
zaal 3
18.00 - 19.00

Trampolinespr. 6-11 jr  **wachtlijst**

 

Birgit Stevenson
19.00 - 20.00 Trampolinespr. 12-15 jr**wachtlijst** Judith Welp /
Birgit Stevenson
20.00 - 21.00 Trampolinespr. 16+ jr**wachtlijst**
Judith Welp
         

 

 

  

 
NB De leeftijden van de trampolinegroepen zijn richtlijnen. Springers worden doorgeschoven naar de volgende leeftijdsgroep indien daar plek is. Meestal is dit aan het einde van het seizoen/ begin van het nieuwe seizoen. Op sommige uren betekent dit een groter leeftijdsverschil dan hierboven aangegeven. Springers die meerdere uren per week trainen springen ook op uren met een andere leeftijdsrichtlijn.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiding trampoline

De lessen worden gegeven door de volgende trainers en trainsters:

Paulien Aalbers
Philip Elders
Judith Welp
Rick Wesker
Assistent Lotte Tabak

De leiding stelt zich voor:

paulienPaulien Aalbers  

Ik ben Paulien Aalbers, trotse moeder van Mats (februari 2011). Toen ik ongeveer 9 was ben ik gaan gymen, met een vriendinnetje mee. Een jaartje later ging ik ook eens bij trampolinespringen kijken want dat deed mijn zus toen ook. Dat vond ik zo leuk dat ik al snel mijn turnuurtje inruilde voor een tweede uur springen.
Op mijn 14e ben ik bij een paar lesjes gaan assisteren. Toen ik 17 was heb ik de C-cursus (niveau 3) voor trainer gedaan, tegelijk met Cindy. Later heb ik samen met Rick nog de B-cursus (niveau 4) gedaan om wat meer techniek en moeilijkere sprongen aan te kunnen leren. Hyperactief en vol enthousiasme sta ik elke week in de zaal de jongens en meiden van 6 tot 60 jaar les te geven. Op menig zaterdag sta ik in een gymzaal ergens in het land om op de wedstrijden te coachen. Ook probeer ik om de week nog zelf te trainen, al lukt dat niet altijd even goed. Na het hoogtepunt van een jaar wedstrijden springen in de B-klasse met als afsluiter meedoen aan het allereerste NK in de Ahoy, vond ik het op mijn 26e tijd om met wedstrijdpensioen te gaan.
Trampolinespringen is ontzettend belangrijk in mijn leven, ik word erg gelukkig als ik er mee bezig ben en geniet van zelf vliegen en van met alle kinderen bezig zijn. Iedereen die springen leuk vindt, of je nou minder snel of super snel leert, is van harte welkom op onze lessen!

     
philip
Philip Elders
  Ik ben Philip Elders. Toen ik 10 was ben ik begonnen met trampolinespringen en gelijk na de eerste les was ik verkocht voor deze geweldige sport. In 2010 ben ik gevraagd om in te vallen voor Cindy. Ik hoefde geen moment te twijfelen en ben begonnen met lesgeven. Dit vond ik zo leuk dat ik een assistent-trainerscursus en daarna een trainerscursus heb gedaan voor trampolinespringen. Nu geef ik 2 uur per week les en daarnaast spring ik zelf ook en doe mee aan wedstrijden. Ik heb heel veel plezier in deze sport en wil dit ook graag overbrengen op de kinderen die ik training geef!
     
judith
Judith Welp
  Hoi! Ik ben Judith en ik geef samen met Philip de training op de vrijdagavond. Ik ben ooit begonnen met gymmen bij Ans op de maandagavond in de Juliana van Stolbergzaal, waar ik samen met een vriendinnetje elke week die grote trampolines zag. We besloten om een keer te gaan kijken en ik was verkocht. Dat heerlijke gevoel om te zweven, om toch die nieuwe sprong te gaan proberen! Ondertussen gaf ik ook nog turnles bij Cindy en zo ben ik ook in het lesgeven bij trampoline gerold, en sinds 2009 heb ik mijn niveau 3 licentie, en ik kan niet anders dan trots zijn als ik de springers elke week weer dingen bij zie leren. Zelf train ik ook nog twee uur op dinsdag en ben aanwezig bij de wedstrijden als trainer, jurylid en/ of springer.
     
     

Groepen trampoline

De groepen zijn zoveel als mogelijk ingedeeld op leeftijd. Wedstrijdspringers en recreatie springers trainen door elkaar.
Springers die meerdere uren springen, zitten ook in andere leeftijdsgroepen.

 

Wedstrijden trampoline

Oefenstof en leeftijdsindeling
Er is verplichte oefenstof voorgeschreven per leeftijdscategorie en niveau.
De verplichte oefenstof is te downloaden via deze link.

De leeftijdscategorie indeling is hier te vinden.

Wedstrijdprogramma

Datum   Plaats   Wedstrijd
20-6-2015   Rotterdam (Ahoy)   NK trampolinespringen
         
         
         
         

Wedstrijdverslagen :

DOS Trampoline in de prijzen  

Zaterdag 14 februari j.l. zijn de eerste plaatsingswedstrijden Trampoline voor het NK gesprongen in Alkmaar. Voor DOS namen 4 springers deel aan deze wedstrijd in verschillende klassen. Als eerste sprong Esmee van der Horst in de klasse E jeugd gemengd. Ze startte met een prachtige verplichte oefening. Bij de keuze oefeningen was de spanning te merken en kon ze haar koppositie niet vast houden. Met toch een mooie 4e plek biedt dit perspectief voor de volgende voorrondes.

In het 2e blok sprongen Rosalie Zoontjes en Quinten Oudendijk in de klasse D Junior gemengd. Quinten sprong een stabiele wedstrijd en behaalde een 10e plaats. Rosalie presteerde heel goed. In een spannende strijd tussen de nummers 1 t/m 4 behaalde zij een 2e plaats.

Als laatste sprong Milo v.d. Wetering zijn wedstrijd in de klasse D Jeugd Jongens. Hij sprong een super wedstrijd en wist alle tegenstanders achter zich te laten en behaalde een 1e prijs met maar liefst 3 punten voorsprong op de nummer 2.

20150214 160924

 

Meer artikelen...