Algemeen trampoline

Trampoline springen bij DOS Castricum is voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Elke les staan er vier trampolines klaar. Er zijn twee lestrampolines en twee oefentrampolines. De kinderen (en ook ouders) helpen bij het neerzetten en opruimen van de toestellen. De lessen worden gegeven in de Sporthal de Bloemen, zaal 3.

Elke trampolineles start met een warming-up, waarna de springers over de trampolines worden verdeeld. Je krijgt les op één trampoline en kunt dan op de andere trampoline oefenen. Vaak krijg je een opdracht mee, soms mag je ook 'vrij springen' op de oefentrampoline.
Er worden ook wedstrijden gesprongen door een aantal springers. De train(st)ers bepalen wie er deelneemt aan de verschillende wedstrijden. Binnen het trampolinespringen zijn er verschillende soorten wedstrijden; teamwedstrijden, individuele wedstrijden en synchroonwedstrijden. Voor meer informatie hierover kijk op de pagina wedstrijden trampoline. Wil je meer weten over dewedstrijdkleding? Klik dan hier.
Lijkt het je leuk om een keer te komen springen, mail dan naar de ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) om te vragen waar, wanneer en of je een proefles kunt volgen.