Wedstrijden trampoline

Oefenstof en leeftijdsindeling
Er is verplichte oefenstof voorgeschreven per leeftijdscategorie en niveau.
De verplichte oefenstof is te downloaden via deze link.

De leeftijdscategorie indeling is hier te vinden.

Trampolinemiddag 

Op zondagmiddag 26 mei a.s. is er een DOS trampoline middag. De kinderen kunnen mee doen aan de onderlinge wedstrijd, het diplomaspringen of aan allebei.

Inschrijven kan tot 27 april door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v.

-      Voornaam
-      Achternaam
-      Lesdag en tijd
-      Opgave voor welk onderdeel (onderlinge wedstrijd, diploma springen of allebei)

Het belooft een gezellige middag te worden, waarbij iedereen vooral kan laten zien wat hij/zij kan.

Locatie: Sporthal de Bloemen
Zaal: 4
Tijdschema:
13:45 – 14:15     Inspringen
14:15 – 15:45     Wedstrijd & Diploma springen
15:45 – 16:00     Prijsuitreiking
16:00 – 16:30     Opruimen

Wedstrijdverslagen

Rosalie Zoontjes Nederlands Kampioen Trampolinespringen

Afgelopen weekend was het weer een groot feest in Ahoy Rotterdam. Zoals elk jaar worden de Nederlandse Kampioenschappen van alle disciplines en niveau’s van de KNGU in één weekend geturnd. Er kan dan worden genoten van Turnen, Trampolinespringen, Ritmische Gymnastiek, Acro Gymnastiek, Groepsspringen en Dans.

Wat een prestatie is het van 3 springsters van DOS Castricum, dat zij zich geplaatst hebben voor dit NK Trampolinespringen. Tessa Schermer, Lotte Tabak en Rosalie Zoontjes mochten met alle toppers samen in Ahoy staan.

Tessa mocht als eerste springen in de klasse E instap gemengd. De concurrentie was groot. Na 2 goed gesprongen oefeningen, had ze net niet genoeg punten bij elkaar gesprongen om de finale te halen. Ze eindigde knap op de 9e plaats.

In de klasse D Senior Gemengd hadden Rosalie en Lotte zich geplaatst. Tijdens de plaatsingswedstrijden hebben ze beiden al eens een 1e plaats behaald. Na voor beiden een goede voorronde, waren ze allebei geplaatst voor de finale. Deze finale verliep voor Lotte helaas niet optimaal, door onduidelijkheid in de springvolgorde. Ze eindigde hierdoor op een 5e plaats.

Rosalie sprong de sterren van de hemel en mede door de hoge waardering voor verplaatsing, behaalde zij de 1e plaats en werd daarmee Nederlands Kampioen in de klasse D Senior Gemengd.
Super knap gedaan!!

 

 

DOS Trampoline in de prijzen  

Zaterdag 14 februari j.l. zijn de eerste plaatsingswedstrijden Trampoline voor het NK gesprongen in Alkmaar. Voor DOS namen 4 springers deel aan deze wedstrijd in verschillende klassen. Als eerste sprong Esmee van der Horst in de klasse E jeugd gemengd. Ze startte met een prachtige verplichte oefening. Bij de keuze oefeningen was de spanning te merken en kon ze haar koppositie niet vast houden. Met toch een mooie 4e plek biedt dit perspectief voor de volgende voorrondes.

In het 2e blok sprongen Rosalie Zoontjes en Quinten Oudendijk in de klasse D Junior gemengd. Quinten sprong een stabiele wedstrijd en behaalde een 10e plaats. Rosalie presteerde heel goed. In een spannende strijd tussen de nummers 1 t/m 4 behaalde zij een 2e plaats.

Als laatste sprong Milo v.d. Wetering zijn wedstrijd in de klasse D Jeugd Jongens. Hij sprong een super wedstrijd en wist alle tegenstanders achter zich te laten en behaalde een 1e prijs met maar liefst 3 punten voorsprong op de nummer 2.

20150214 160924