Selectie turnen

De selectie bij DOS bestaat uit twee groepen gebaseerd op leeftijd. Beide groepen trainen vier uur per week om aan regionale en landelijke wedstrijden mee te kunnen doen. Er wordt voornamelijk getraind op de vier toestellen: balk, brug, vloer en sprong. Daarbij zijn lenigheid, kracht en snelheid van belang. Dit wordt uiteraard ook flink geoefend. 

Instroom binnen de selectie geschiet op uitnodiging. Twee keer per jaar wordt er binnen de recreatiegroepen gezocht naar nieuw talent. Er wordt hoofdzakelijk gelet op kinderen rond de zeven/acht jaar. Natuurlijk kan hierop een uitzondering gemaakt worden door de trainsters van de selectie. Vanaf negen jaar wordt meegedaan aan de regionale wedstrijden. Voor de jongere kinderen worden vaak wedstrijden georganiseerd in kleiner verband om te wennen.

Ondanks dat het een individuele sport is, staat samenwerking en teamspirit bij DOS hoog in het vaandel. We juichen voor elkaar en troosten elkaar als het een keer minder goed gaat. Je best doen, is belangrijker dan winnen!