Gymnastiek en turnen

Binnen de gymnastiek- en turnafdeling van onze vereniging kunnen kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd terecht. Maar er is aanbod voor allerlei leeftijdscategorieën, voor jongens en meisjes en voor degenen met echt turntalent is er een turnselectie, die aan wedstrijden deelneemt.

Ouder- en kindgym | Kleutergym | Recreatieturnen | Selectieturnen

Uitnodiging selectiemiddag 3 juli 2022

Beste (ouders van) DOS turnsters,

Het is weer tijd voor een nieuwe scoutingronde voor de selectie van turnen!! Dit jaar wordt het anders aangepakt dan voorgaande jaren. Op zondag 3 juli wordt er een testmiddag georganiseerd waaraan alle turnsters (let op: alleen meisjes) vanaf geboortejaar 2015 kunnen deelnemen. Tijdens deze middag beoordelen de selectietrainsters wie in aanmerking komt voor een plaats binnen de selectie. Dit gebeurt door middel van kleine oefeningen waarbij kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie getest zullen worden. Tijdens deze middag zal de eigen trainster van de recreatie ook aanwezig zijn.

De tijden zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen.  U kunt rekenen op een tijd tussen 11.00-14.00 uur in de Eerste Groenelaanzaal. Hierover wordt u later nog geïnformeerd.

Het is belangrijk om te vermelden dat naar alle waarschijnlijkheid meer turnsters zich zullen opgeven dan dat er plaats is binnen de selectie.

Informatie over de selectie:

De reguliere trainingstijden zijn op maandag en woensdag in de Eerste Groenelaanzaal van 15.45-17.30 uur (incl. 15 min. opbouwen) voor de kleine keur. De grote keur traint van 17.30-19.30 uur. De groepen zijn gescheiden op basis van leeftijd. Grofweg gaan turnsters vanaf groep 7 naar de grote keur. Echter, dit is mede afhankelijk van groepsgrootte, inhoud van de oefenstof en ontwikkeling van de turnster en is ter beoordeling van de trainsters.

Onderstaande willen wij u alvast graag meegeven:

 • Deelname aan de selectietrainingen en wedstrijden is verplicht.
 • De contributie bedraagt (onder voorbehoud) jaarlijks ongeveer €310, voor de kleine keur - (2x 1,5 uur per week) en 382 euro voor de grote keur (2x 2 uur); exclusief bondscontributie van 25 euro en inclusief wedstrijdgeld).
 • Aanschaf turnpak (€65) en trainingspak (€59.99 voor junior pakken/€69.99 voor senior pakken)is verplicht en komt bovenop de contributie.
 • Er geldt een halfjaarlijkse opzegtermijn (voor de kerst- en zomervakantie).
 • De selectieleiding kan bij onvoldoende motivatie en/of vooruitgang ten alle tijden turnsters terug naar de recreatie plaatsen.
 • Bij het opbouwen van de toestellen voor de training vragen wij om de hulp van ouders.
 • Ouders nemen actief een taak op zich (denk aan: meehelpen bij wedstrijden, volgen van een jurycursus, taak in het bestuur en overige hand- en spandiensten, etc).

 

Pedagogisch klimaat

Helaas is de laatste tijd de turnsport negatief in het nieuws geweest. Dit betreuren wij als club zeer en distantiëren ons ook van de trainingsmethodes die sommige (top)clubs in Nederland hanteren. Wij staan binnen onze selectie voor een veilig leerklimaat. Wij zijn namelijk van mening dat wanneer onze turnsters zich prettig voelen er ook meer ruimte is om te groeien. Wanneer dit niet het geval is, zijn de trainsters bereikbaar voor overleg.

Opgeven voor de selectiemiddag

Mocht uw dochter enthousiast zijn en graag haar talent willen laten zien dan kan zij zich opgeven via onderstaand formulier

Inschrijven kan tot en met vrijdag 24 juni. Daarna ontvangt u een uitnodiging met de definitieve tijd.

Hopelijk hebben wij u zo voldoende geïnformeerd. Voor vragen kunt u terecht bij de leiding van uw eigen uur of via info@doscastricum.nl. Wij hopen uw dochter te zien op 3 juli.

Met sportieve groeten,

Mede namens de trainsters van de recreatie,

Marlous de Bruijne en Liesbeth Oonk

Trainsters Selectie Turnen

  Naam
  Geboortedatum
  E-mail
  Telefoonnummer
  Lesuur recreatieturnen

  Ik geef mij op voor de selectiemiddag op 3 juli 2022

  Opmerkingen

  Onze gymnastiek- en turnlessen

  Lesrooster gymnastiek en turnen
  • Maandag

  16.00-17.30 Selectie turnen onderbouw
  Eerste Groenelaan

  17.30-19.30 Selectie turnen bovenbouw
  Eerste Groenelaan

  • Woensdag

  16.00-17.30 Selectie turnen onderbouw
  Eerste Groenelaan

  17.30-19.30 Selectie turnen bovenbouw
  Eerste Groenelaan

  16.00-17.00 Kleutergym | tijdelijk niet beschikbaar
  Rooseveltlaan

  17.00-18.00 Turnen onderbouw | tijdelijk niet beschikbaar
  Rooseveltlaan

  18.00-19.00 Turnen bovenbouw | tijdelijk niet beschikbaar
  Rooseveltlaan

  • Donderdag

  16.00-17.00 Turnen groep 3/4
  Eerste Groenelaan

  17.00-18.00 Turnen groep 5/6
  Eerste Groenelaan

  18.00-19.00 Turnen groep 7 en ouder
  Eerste Groenelaan

  • Zaterdag

  09.00-10.00 Ouder- en kindgym
  Rooseveltlaan

  10.00-11.00 Kleutergym
  Rooseveltlaan

  11.00-12.00 Turnen onderbouw
  Rooseveltlaan

  12.00-13.00 Turnen bovenbouw
  Rooseveltlaan